Ново медицинско оборудване получи Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат. Апаратурата

...
Ново медицинско оборудване получи Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат. Апаратурата
Коментари Харесай

Болницата в Кубрат получи ново медицинско оборудване

Ново здравно съоръжение получи  Многопрофилната болница  за интензивно лекуване в Кубрат . Апаратурата е закупена със средства на Община Кубрат, оповестиха от локалната администрация.

За потребностите на лечебното заведение са обезпечени четири пациентски монитори от ново потомство. Мониторите служат за следене положението на пациентите в действително време посредством обрисуване на всички витални индикатори. Те към този момент са инсталирани в отделението по вътрешни заболявания.

Това е следващото съоръжение за кубратската болница, закупено и предоставено с общински средства. Благодарение на общинската администрация лечебното заведение се снабди  с механични и електрически кревати, пулсоксиметър за премерване кислородното засищане на кръвта и сърдечната периодичност, портативни бутилки с О2. Предоставени бяха също швейцарски електрокардиограф, който разполага с 8-инчов пъстър LCD екран , масички за хранене и шкафчета за пациентите, сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на болничното заведение доктор Леман Балканджиева. 

МБАЛ-Кубрат възобнови естествената си работа по оказване на здравна помощ и лекуване на пациентите от региона. При цялостен потенциал си действат отделението по хирургия, неврологичното, детското, акушеро-гинекологичното и отделението по вътрешни заболявания. Нормално протичат ежедневните действия в клиничната лаборатория, микробиологията и патологоанатомичната лаборатория.

Възстановена е работата и на физиотерапевтичното поделение, добави доктор Балканджиева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР